Τι χρειαζόμαστε:
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 αυγά χτυπημένα
2/3 κούπας παρμεζάνα
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κούπα γαλέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Aλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 20 λεπτά.
Τις ξεβγάζουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Τις σοτάρουμε στο λάδι και σε ½ κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.
Μόλις κρυώσουν, αναμείγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη γαλέτα.
Προσθέτουμε τη γαλέτα και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Τα τηγανίζουμε (χωρίς να τα αλευρώσουμε) σε καυτό λάδι για 2 λεπτά ή τα τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και τα ψήνουμε τα για 50-60 λεπτά στους 200 βαθμούς (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά).
Σημειώσεις
Αν δεν έχετε εύκαιρα όλα τα μυρωδικά, χρησιμοποιείστε αυτά που έχετε.
Περισσότερα στο : mamaknows.gr
iFeelKid team
kids internet radio