Τι χρειαζόμαστε:
- 400 γρ. ωμά πατζάρια τριμμένα
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμκρασία δωματίου
- 330 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. baking powder
- 3 κ. σ. κακάο
- 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- ½ κ.σ. βανίλια
- Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-65 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).
Σημειώσεις
- Μη διανοηθείτε να τους πείτε ότι έχει μέσα πατζάρι. Δε θα το καταλάβουν ποτέ!
Mε αγάπη από το : mamaknows.gr
iFeelKid team
kids internet radio