Τι χρειαζόμαστε:
- 50γρ. νιφάδες βρώμης ή κουάκερ
- 2 κ.σ. ηλιόσπορο
- 1 κ.σ. σπόρους κολοκύθας (o –σε όλους μας- γνωστός πασατέμπος)
- 3 γεμάτες κ.σ. μέλι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι της αρεσκείας σας
- 1 μπανάνα, κομμένη σε τετραγωνάκια
- 1 ακτινίδιο, κομμένο σε τετραγωνάκια
Τι κάνουμε:
- Τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα τηγάνι και τις αφήνουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην καούν.
- Ρίχνουμε και τον ηλιόσπορο μαζί με τους σπόρους της κολοκύθας, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα (άλλα 3 λεπτά περίπου).
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να μελωθούν όλοι οι σπόροι και τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Τοποθετούμε σε ποτηράκια το μείγμα των σπόρων, από πάνω το γιαούρτι και από επάνω τα φρούτα.
Σημειώσεις
- Το επιδόρπιο αυτό αποτελεί εξαιρετικό σνακ για το σχολείο.
- Επίσης, αντί για μπανάνα και ακτινίδιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράουλες, βατόμουρα ή μύρτιλα.
Περισσότερες πληροφορίες στο : mamaknows.gr
iFeelKid team
kids internet radio