Μια δροσερή συνταγή για μακαρονοσαλάτα! Ό, τι πρέπει για το καλοκαίρι!
Υλικά:
(για 4 άτομα)
250-300γρ. μακαρόνια (βίδες,πένες κτλ)
1 κούπα λάχανο τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 ντομάτα
7-8 φύλλα μαρουλιού
1 αβοκάντο
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι (2%)
χυμός 1 λάιμ
αλάτι – πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν και αφού βράσουν τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Τα ραντίζετε με λίγο λάδι όταν τα στραγγίσετε ώστε να μην κολλήσουν.
Τρίβετε το μαρούλι, ψιλοκόβετε την ντομάτα και ομοίως έχετε τριμμένα το λάχανο και το καρότο.
Κόβετε το αβοκάντο στη μέση, βγάζετε το κουκούτσι και με κουτάλι βγάζετε τη σάρκα και τη ρίχνετε στο μούλτι. Προσθέτετε το λάδι, το γιαούρτι, το λάιμ και τα μπαχαρικά. Χτυπάτε στο μούλτι, σταματάτε και δοκιμάζετε αν θέλετε περισσότερο πιπέρι-αλάτι.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά (μακαρόνια-λαχανικά-σως) σε ένα μπολ και μοιράζετε σε βαζάκια ή απλά σερβίρετε σε μπολάκια.
Το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο.
Αν δεν βρείτε λαιμ χρησιμοποιήστε λεμόνι.
Προτιμήστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: SugarBuzz
iFeelKid team
kids internet radio