Δεν υπάρχει καλύτερο γλυκό αυτή την την εποχή από μια λαχταριστή καρυδόπιτα με…μπόλικο σιρόπι!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
10 ασπράδια αυγών
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές της σούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2.5 φλιτζάνια χοντροκομμένα καρύδια
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
Για το σιρόπι:
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια νερό
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Βούτυρο για να αλείψουμε λίγο το ταψί
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε απαλή μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στην μαρέγκα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα δύο υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στη μαρέγκα το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με προσοχή. Προσθέτουμε το κονιάκ και τέλος τα καρύδια και διπλώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30cm και αδειάζουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε την καρυδοπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο την καρυδοπιτα μας και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε την καρυδοπιτα μας σε μερίδες όπως είναι μέσα στο ταψί.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι για την καρυδοπιτα μας. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μία βράσει και στην συνέχεια το αφήνετε για 5-6 λεπτά να δέσει λίγο το σιρόπι. Κατεβάζετε το σιρόπι από την φωτιά και το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά πάνω από την κρύα καρυδοπιτα.
Αφήνουμε την καρυδοπιτα μας να κρυώσει εντελώς και την σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή την διατηρούμε αν θέλουμε σκεπασμένη στο ψυγείο. Απολαύστε!
iFeelKid team
kids internet radio