Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;;
Κάτι εύκολο,γρήγορο και σούπερ γευστικό!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500γρ άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
- 300 γρ κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ πικάντικο
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο
- 5 φέτες ψωμί του τοστ μπαγιάτικο μουλιασμένα σε νερό και καλά στιμμένα
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 σφηνάκι ούζο ή 2 (το αλκοόλ εξατμίζεται στο ψήσιμο)
- 4 κουταλιές σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
- αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- δυόσμος ή βασιλικός για το σερβίρισμα
Για τη συνοδευτική σάλτσα
- 250 γρ γιαούρτι
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
- Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο
- Την επόμενη φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας που και που πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ σε βάθος) ή σε φριτέζα αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι.
- Για τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και τη μουστάρδα, προσθέτουμε αλατοπίπερο και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
Χρόνος εκτέλεσης : 1 ώρα
Πηγή : www.akispetretzikis.com