Το ξέρετε κι εσείς και εμείς και όλοι, ότι τα κόκαλα δεν λυγίζουν.
Δεν λυγίζουν; Ποιος το λέει αυτό;
Εσείς θα τα λυγίσετε και θα μείνουν όλοι με ανοιχτό το στόμα!
Ξύδι έχετε; Τότε δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Α! κι ένα κόκαλο από κοτόπουλο-μπούτι κατά προτίμηση.
Για πάμε:
-Βγάζουμε όλο το κρέας και ξεπλένουμε το κόκαλο.
-Παίρνουμε ένα γυάλινο βαζάκι και το γεμίζουμε με ξύδι. Βυθίζουμε μέσα στο κόκκαλο.
-Αφήνουμε 4-5 ημέρες, πριν ανοίξουμε το βάζο.
– Ανοίγουμε… Ωπ! Το κόκκαλο είναι πολύ μαλακό και λυγίζει!
Πως γίνεται αυτό;
Τα κόκκαλα έχουν ασβέστιο. Το ασβέστιο σκληραίνει τα κόκκαλα. Το ξύδι διαλύει το ασβέστιο, έτσι γίνονται μαλακά!
Τρώτε και πίνετε τροφές με ασβέστιο για να έχετε πάντα γερά κόκαλα!
ifeelkid team
kids internet radio