Η θεία Βικτώρια ετοίμασε για εμάς μία λαχταριστή μηλόπιτα και σας παραδίδουμε τη συνταγή. Απολαύστε!
Υλικά
-1 βούτυρο ολόκληρο (bio)
– ¾ φλιτζανιού ζάχαρη στη ζύμη και ½ φλιτζάνι ζάχαρη για πασπάλισμα
– 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει και όσο πάρει
– 1 αυγό (bio)
– 1 ½ ξύσμα λεμονιού
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1 κιλό μήλα
– Λευκά αμύγδαλα
Εκτέλεση (Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚)
1. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι (τόσο όσο να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ) και το ξύσμα.
3. Ζυμώνουμε και προσέχουμε να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
4. Λαδώνουμε ένα ταψί ή pyrex και αλευρώνουμε ελαφρά.
5. Βάζουμε ένα μέρος της ζύμης στο pyrex (το περισσότερο) και τρίβουμε από πάνω 1 κιλό μήλα.
6. Πασπαλίζουμε με 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη και κανέλλα.
7. Από πάνω τρίβουμε με τις παλάμες μας την υπόλοιπη ζύμη αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει στο μίξερ με αλεύρι τόσο όσο να θρυμματίζεται.
8. Στολίζουμε με αμύγδαλα ασπρισμένα.
9. Ψήνουμε στο φούρνο πάνω για 45 λεπτά και κάτω για μία ώρα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
ifeelkid team
kids internet radio