ifeelkid

From the blog

beef barley for blog

Μοσχάρι στυλ Barley από τη Θέμιδα Καρδιόλακα

Την ψάχνατε; Την έχετε! Η συνταγή, όπως ακούστηκε στην εκπομπή της Θέμιδας Καρδιόλακα “Mamouli @iFeelKid” με πρωταγωνιστή το νοστιμότατο μοσχάρι !

 

Θα χρειαστούμε (για 4-6 άτομα):

• 2 lt νερό (αν δείτε ότι θέλετε περισσότερο ζουμί, προσθέτετε και άλλο νερό)
• 500 ml ζωμό βοδινού
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 600 γρ. άπαχο κρέας (εγώ χρησιμοποίησα ποντίκι), κομμένο σε μικρά κομματάκια
• 3 μικρές ντομάτες, κομμένες σε τετραγωνάκια
• 150 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κομμένα σε μικρά κομματάκια
• 2 μικρές πατάτες, κομμένες σε τετραγωνάκια
• 2 κρεμμύδια, κομμένα σε τετραγωνάκια
• 1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε τετραγωνάκια
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 1/2 κ.γλ. ξηρό θυμάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• 50 γρ. αρακά
• 50 γρ. κριθάρι (το barley που λέγαμε!)
• αλάτι και φρέσκο πιπέρι

 

Τι κάνουμε:

• Ρίχνουμε τα πάντα όλα στην κατσαρόλα εκτός από τον αρακά, το κριθάρι, και το αλατοπίπερο.
• Μόλις πάρουν βράση, καπακώνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια) και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για μία ώρα.
• Ρίχνουμε μέσα το κριθάρι και τον αρακά και τα αφήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και τρώμε!

 

ifeelkid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας