Γλυκό, λιγότερο επιβλαβές για την υγεία
Τι θα χρειαστούμε:
120 γρ. αλεύρι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. γάλα
20 γρ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 αυγά
Πως το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 60 γραμμάρια βούτυρο και 20 γραμμάρια σκόνη κακάο (αυτή που δεν έχει ζάχαρη).
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί οπότε το βγάζουμε απο τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα 2 αυγά και το υποκατάστατο ζάχαρης.
Αν το υποκατάστατο είναι 2 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη θα βάλετε 100 γραμμάρια. Αν είναι 10 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη θα βάλετε 20 γραμμάρια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε 60 γραμμάρια φρέσκο γάλα, μία πρέζα αλάτι (ή και λίγο παραπάνω), 120 γραμμάρια αλεύρι, μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και το μίγμα κακάο – βούτυρου.
Τέλος προσθέτουμε το καρύδι
Σε ένα ταψί (βαθύ, μικρό) απλώνουμε λαδόκολα και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
iFeelKid team
kids internet radio