ifeelkid

From the blog

french_orange_or_lemon_puffs_0

Νόστιμοι λουκουμάδες !

Στην Αίγυπτο η ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με τις 29 του μηνός Κιαχκ του κοπτικού ημερολογίου. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά οι πιο πλούσιοι μοιράζουν λουκουμάδες. Οι κόπτες φτιάχνουν γλυκά μπισκότα, τα ‘καχκ’, πάνω στα οποία κάνουν το σχήμα του σταυρού.

images (17)

Υλικά:

-2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1\2 κ. γλ. αλάτι
-1\2 κ. γλ. ζάχαρη
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-1και 1\2 κούπες τσαγιού χλιαρό νερό [θα το δείτε με το μάτι να γίνει ένας παχύς χυλός]

Για το σιρόπι:

-Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα τσαγιού μέλι, μισή κούπα τσαγιού ζάχαρη, λίγο νερό, περίπου μισή κούπα, 1 ξύλο κανέλα, φλούδα λεμονιού η πορτοκαλιού.
-Τα ανακατεύετε καλά και τα βράζετε να δέσει το σιρόπι-αλλά όχι πολύ-να είναι σε ρευστή κατάσταση.

assets_LARGE_t_23761_1539806_type12364

Εκτέλεση:

-Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος παχύς χυλός. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό, με το μάτι θα το καταλάβετε!

-Σκεπάζετε το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει [40 λεπτά περίπου]

-Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρή ποσότητας ζύμης και τις ρίχνετε σε καυτό λάδι. Καλό είναι, αν δεν έχετε φριτέζα, να βάλετε αρκετό λάδι σε ένα κατσαρολάκι κατά προτίμηση σπορέλαιο και να κάψει καλά.

-Για να γίνουν ομοιόμορφοι παίρνετε με το χέρι σας ζύμη το κλείνετε απαλά, και με ένα υγρό κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα ζύμης που βγαίνει ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα και το ρίχνετε στο καυτό λάδι. Προσοχή γιατί ροδίζουν αμέσως.

-Με μία τρυπητή κουτάλα τους βγάζετε και τους βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα να στραγγίσουν από το λάδι.
Σερβίρετε τούς λουκουμάδες πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα ή αν προτιμάτε με μπόλικη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

 

ifeelkid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας