Μια εύκολη συνταγή τώρα που είναι η εποχή τους ακόμα!
Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι (για 4 άτομα):
– 1 κιλό βερύκοκα- 100 γρ. ζάχαρη
– 40 γρ βούτυρο
..και για τη ζύμη
– 150 γρ. αλεύρι
– 120 γρ. ζάχαρη
– 120 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα βερίκοκα στα τέσσερα. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ύστερα προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Σε δυνατή φωτιά καραμελωνούμε τα βερίκοκα. Ύστερα φτιάχνουμε τη ζύμη: ανακατεύουμε με τα δάχτυλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να σχηματιστούν μεγάλα ψίχουλα.
Πασπαλίζουμε με αυτά τα βερίκοκα και βάζουμε την πίτα να ψηθεί για περίπου 30′ λεπτά στους 160 βαθμούς.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Από το βιβλίο “Μια χρονιά με τη Sarah Kay”, Εκδόσεις Ψυχογιός
iFeelKid team
kids internet radio