Ένα υγιεινό και νόστιμο ριζότο μας προτείνει αυτήν την εβδομάδα η Θέμις Καρδιόλακα, όπως ακούστηκε και στην εκπομπή της την Τετάρτη 15/1 στις 19.00.
Θα χρειαστούμε (για 4 άτομα):
• 3 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
• 300 γρ. ρύζι arborio
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
• 600 ml. ζωμό κοτόπουλου
• 4-5 κ.σ. παρμεζάνα
• 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
• Aλάτι, πιπέρι
• Φυλλαράκια ρόκας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
• Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια, αφαιρούμε τα χόρτα τους και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, που να τα σκεπάζει.
• Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 200 ml. από το ζουμί τους και το ανακατεύουμε με το ζωμό κότας που έχουμε φτιάξει.
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
• Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για 2 λεπτά συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε τα παντζάρια.
• Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
• Με μία κουτάλα της σούπας ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό (προσθέτουμε κάθε φορά που απορροφάται όλος) και ανακατεύουμε συνεχώς (η όλη διαδικασία κρατάει 20-30 λεπτά, αναλόγως το ρύζι).
• Μόλις το ρύζι χυλώσει, ρίχνουμε αλάτι (όχι πολύ γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή) και πιπέρι.
• Το σερβίρουμε αμέσως με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και 2 φυλλαράκια ρόκας (προαιρετικά). Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με κατσικίσιο τυρί τύπου Chavroux.
Καλή επιτυχία!
ifeelkid team
kids internet radio