Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ½ κούπα φαριναπ χωρίς γλουτένη
- 3 κ.σ. ρυζάλευρο
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 2 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ⅓ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
- 6 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Τι κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, τη μαγειρική σόδα και το κακάο.
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να γίνουν κρεμώδη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και σνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια.
- Ρίχνουμε τη βανίλια.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας).
Πηγή : www.mamaknows.com