Για τη σάλτσα
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 400 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες ή ένα κουτάκι αποφλοιωμένα ντοματάκια
- Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Για τα κεφτεδάκια
- 600 γρ. κιμάς γαλοπουλας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σπαράγγια
- 1 σκόρδο
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
- Αλεύρι
- 1 πακέτο spaghetti
Τι κάνουμε:
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό (βαθύ) τηγάνι, σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μόλις σωταριστούν, ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 2 κούπες νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σπαράγγια και τα πολτοποιούμε.
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
- Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα (η οποία έχει πάρει βράση).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για μία ώρα (προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται).
- Τα σερβίρουμε με μακαρόνια.
Σημειώσεις
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σπαράγγια με 1 μεγάλο κολοκυθάκι
Περισσότερες πληροφορίες στο : www.mamaknows.gr
iFeelKid
kids internet radio