Έφτασε επιτέλους το Σαββατοκύριακο και εμείς βρήκαμε τις αγαπημένες μας συνταγές και σας τις προτείνουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι..
Τι καλό θα φάμε λοιπόν;
Για κυρίως πιάτο βρήκαμε κάτι εύκολο αλλά σούπερ απολαυστικό!
Pasta mia σκορδάτη με μυζήθρα
Μακαρονάδα, σημαίνει χαρά και νοστιμιά!!!
Όπως αυτή εδώ, η σκορδάτη με μυζήθρα!!
Η σάλτσα της γίνεται στην κυριολεξία με το ανοιγόκλεισμα του ματιού.
Περισσότερο χρόνο χρειάζονται τα μακαρόνια μέχρι να βράσουν, παρά η σάλτσα.
Διάβασε τι θα χρειαστείς για δύο τέτοιες “μακαρονομερίδες”.
1/2 πακέτο μακαρόνια των 500 γρ
2 κ σ ελαιόλαδο
1 (γερή) κ σ βούτυρο (εδώ χρησιμοποίησα ΗΠΕΙΡΟΣ)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ σ μυζήθρα τριμμένη (αν δεν σ’αρέσει, βάλε παρμεζάνα)
1 κ γλ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (προαιρετικά μεν, εξαιρετική γεύση δε)
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
έξτρα τριμμένη μυζήθρα (ή παρμεζάνα)
Βράζεις τα μακαρόνια al dente.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και προσθέτεις το πολτοποιημένο σκόρδο μαζί με την μυζήθρα.
Τα φέρνεις μια βόλτα και στη συνέχεια προσθέτεις τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό. Άλλη μια “βόλτα” και ρίχνεις μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια. Ανακατεύεις καλά ν’ αναμειχθούν με τη σάλτσα και σερβίρεις πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί.
Αυτή τη μακαρονάδα τη λες και … χωριάτικη, γιατί σε κάθε μπουκιά , απολαμβάνεις τη γεύση του βούτυρου με το άρωμα του σκόρδου και την σπιρτάδα της μυζήθρας. Δοκίμασε την.
Πηγή: www.mamatsita.com
Εννοείται ότι από το Κυριακάτικο τραπέζι δεν γίνεται να λείπει το γλυκό..
Ποιος τα ακούει τα παιδιά μετά;
Για αυτό έχουμε για εσάς Λουκουμάδες μήλου με μέλι και κανέλα
Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!!!
Εκτός από αυτή την δικαιολογία, που την ακούς από μικράκι, για να τρως τα μηλαράκια σου, τώρα έχεις ακόμη μία.
Αυτούς τους σούπερ νόστιμους, σούπερ εύκολους λουκουμάδες μήλου!
Θα σου πάρει το πολύ 10 λεπτά από τον χρόνο σου.
Να, δες τι θα χρειαστείς
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
για το χυλό
1 και 1/2 φλιτζάνι φαρίνα
2 κ γλ βανίλια σε σκόνη
2 κ γλ baking powder
1 αβγό
1 κ σ βαλσαμικό ξύδι μήλου (προαιρετικά)
3/4 κούπας νερό
σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
Σε ένα βαθύ μπολ ετοίμασε το χυλό. Όσο πιο παχύς τόσο πιο καλά. Βούτηξε τα μήλα στο χυλό και τηγάνισε τα στο καλά ζεσταμένο σπορέλαιο.
Αφαίρεσε με τρυπητή κουτάλα μόλις οι λουκουμάδες πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα (όχι παραπάνω από ένα λεπτό) και τοποθέτησε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Μόλις έφτιαξες το απόλυτο φθινοπωρινό γλύκισμα!!!
Για το σερβίρισμα πασπάλισε με μέλι και κανέλα, με ζάχαρη άχνη ή με σιρόπι καραμέλας και συνόδευσε τους, με μια κούπα αχνιστό καφέ ή τσάι, ή με μια κούπα ζεστό γάλα παρέα με το πιτσιρίκι σου.
Πηγή : www.mamatsita.com