ifeelkid

From the blog

ταρτα μανιταριων

Τάρτα μανιταριών

Δε λείπει ποτέ από τα εορτασικά μου καλέσματα λόγω απαίτησης των συνδαιτυμόνων μου, αλλά και με βγάζει από την δύσκολη θέση μιας ξαφνικής, πάντα ευχάριστης, επίσκεψης φίλων “για ένα κρασάκι” όπως συνηθίζουμε να λέμε.
Δες λοιπόν τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις κι εσύ.
1 φύλλο ζύμη κουρού
1 συσκευασία κρέμα τυριού
1 κ σ θυμάρι
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ ανθότυρο
100 γρ γιαούρτι
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 αυγό
100 γρ γραβιέρα τριμμένη

Σε ένα μπολ ανακάτεψε την κρέμα τυριού με το θυμάρι.

ταρτα

Στην ταρτιέρα σου που έχεις βουτυρώσει καλά, άπλωσε τη ζύμη κουρού και άλειψε τη με την κρέμα τυριού. Με τη ζύμη που θα σου περισσέψει, φτιάξε αστεράκια.
Σοτάρισε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικά τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και ρίξε τα κρεμμύδια και το λιωμένο σκόρδο. Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, ρίξε αλάτι -πιπέρι και σβήσε με το κρασί.
Πασπάλισε με τον μαϊντανό , ανακάτεψε κι άσε αυτό το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Όταν έτοιμο, στρώσε το μείγμα στο φύλλο ζύμης κουρού.

ταρτα 2

Σ’ ένα βαθύ μπολ ανακάτεψε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τη κρέμα γάλακτος και το αυγό και ρίξτα πάνω από τα μανιτάρια.
Τώρα ήρθε η ώρα να βάλεις τα αστεράκια. Τοποθέτησε τα απαλά πάνω από το μείγμα και πασπάλισε όλη την τάρτα με την τριμμένη γραβιέρα.

ταρ

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25-30 λεπτά περίπου.

ταρτ

Περισσότερες πληροφορίες στο : www.mamatsita.com

iFeelKid 

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας