Νόστιμες και όπως πάντα υγιεινές συνταγές από τη Θέμιδα Καρδιόλακα. Αυτήν την εβδομάδα φτιάχνουμε τάρτα με σπανάκι και τρελαινόμαστε!
Θα χρειαστούμε:
• 1 φύλλο για τάρτα
• 1 κιλό σπανάκι
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 250-300γρ. έμενταλ τριμμένο
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος (ή 150 γρ. κρέμα γάλακτος και 100 γρ. γάλα εβαπορέ ή αν θέλετε για τα παιδιά βάζετε μόνο γάλα εβαπορέ)
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
• Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να μαραθεί.
• Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του σπανακιού.
• Σε μία ταρτιέρα ή ένα πυρέξ απλώνουμε το φύλο για την τάρτα.
• Ρἰχνουμε μέσα το σπανάκι και από επάνω απλώνουμε το τυρί και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα από πάνω η τάρτα).
• Την αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και τη σερβίρουμε.
iFeelKid team
kids internet radio