Θα χρειαστείς
1 φύλλο ζύμη κουρού
50 γρ βούτυρο λιωμένο
2 κ σ καστανή ζάχαρη
1 κ σ κανέλα
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 κ σ καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ σ σιρόπι καραμέλα + 2 ακόμη για να ρίξεις από πάνω
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Ανοίγεις το φύλλο και το αλείφεις με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζεις με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και κρατάς και λίγο για το τελείωμα.
Στρώνεις τα κομμένα μήλα και προσθέτεις τα καρύδια.
Ραντίζεις με το σιρόπι καραμέλα και τυλίγεις το φύλλο σε ρολό με την μεγαλύτερη πλευρά να είναι προς το μέρος σου. Κόβεις σε ροδέλες και τοποθετείς σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Πασπαλίζεις τις ροδέλες με εκείνη τη λίγη ζαχαροκανελίτσα που κράτησες για το τελείωμα, και ραντίζεις με λίγο ακόμη σιρόπι καραμέλα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20-25 λεπτά ή μέχρι το φύλλο κουρού να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Αφήνεις να κρυώσουν για λίγο και σερβίρεις πασπαλίζοντας τα μηλοπιτάκια με ζάχαρη άχνη.
Συνοδεύονται με μια κούπα ζεστή σοκολάτα και πολλά μπράβο στους “πρόθυμους εργάτες-βοηθούς” για το καλύτερο κούρεμα του γκαζόν ever!!!
Πηγή : www.mamatsita.com