(για 4 άτομα χρειαζόμαστε 5 μεγάλες πατάτες)
Κόβουμε κάθε πατάτα κάθετα στη μέση και μετά κάθε μισό σε τρία ίσα κομμάτια (πάλι κάθετα ). Ετσι κόβονται οι λεγόμενες “κυδωνάτες πατάτες”, κομμένες σαν μεγάλες τηγανιτές πατάτες.
Τις βάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί (αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ή ταψί), τις πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι, στίβουμε μισό-ένα λεμόνι , σπάμε 3-4 σκελίδες σκόρδου, προσθέτουμε κλαράκια δενδρολίβανο ή θυμάρι ή ρίγανη και ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο. Προεραιτικά μπορούμε να πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα, καυτερή, καπνιστή ή γλυκειά.
Αν θέλουμε αφήνουμε τις λεμονόκουπες μέσα στο ταψί για περισσότερο άρωμα.
Χωρίς καθόλου νερό.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά. Με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις πατάτες να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Ψήνουμε για 8-10 ακόμα λεπτά.
Δοκιμάζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή : www.twominutesangie.blogspot.com