Άλλο ένα υγιεινό και γευστικότατο γλυκό, κατάλληλο και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Τι θα χρειαστούμε:
– 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
– μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– μισή κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
– 2 κούπες μαύρη ζάχαρη
– 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
– 3 κούπες τεμαχισμένα καρύδια πεκάν
– 1 κούπα σταγόνες κουβερτούρας
– 1 κούπα τεμαχισμένες σταφίδες (εναλλακτικά μπορείτε να μην τι βάλετε)
Ξεκινάμε!
– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150˚. Ψεκάστε τα με μαγειρικό σπρέι στο πλάι και από πάνω, τοποθετώντας τα σε λαδόκολλα.
– Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε μεσαίο μπολ.
– Ανακατέψτε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ, και προσθέστε ένα – ένα τα αυγά μέχρι το μίγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
– Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε τη στο μίξερ μαζί με το υπόλοιπο μίγμα.
– Προσθέστε το μισό μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
– Προσθέστε στο παραπάνω μίγμα την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε.
– Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα με το αλεύρι, τις σταγόνες και τις σταφίδες. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
– Με μία σπάτουλα, απλώστε το μίγμα στο ταψί. Αν χρειαστεί, ψεκάστε τη σπάτουλα με το σπρέι.
– Ψήστε για 45 λεπτά. Με ένα μαχαίρι χαλαρώστε τις άκρες του ταψιού.
– Αφήστε το ταψί να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα και χωρίστε με το μαχαίρι 48 τετράγωνα.
Σημείωση: Για να τα κάνετε πιο Χριστουγεννιάτικα, πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη.
Γράφει και επιμελείται η Destiny
ifeelkid team
kids internet radio