Μία πεντανόστιμη συνταγή για υγιεινό γλυκό, όπως πάντα άλλωστε!
Τι θα χρειαστούμε:
– 1/3 κούπας και 1 κουτάλι της σούπας αλεύρι
– 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
– Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– ¼ κούπας λάδι κανόλα
– ¼ κούπας μαύρη ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας γάλα
– 1 ασπράδι αυγού
– 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη χρωστική τροφίμων
– ¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
– Μισό κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξύδι
Για την επικάλυψη:
– 90 γραμμάρια κρέμα τυρί
– Μισή κούπα ζάχαρη άχνη
– 360 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
1. Σε μία φόρμα για cupcakes, τοποθετήστε 4 θηκούλες για cupcakes στα 4 άκρα της φόρμας.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το άγλυκο κακάο και κοσκινίστε τα.
3. Σε άλλο ένα μεσαίο μπολ, τοποθετήστε το λάδι κανόλα, τη ζάχαρη, το ασπράδι, τη χρωστική, το γάλα, το άσπρο ξύδι και τη βανίλια. Στη συνέχεια χτυπήστε τα με ένα μιξεράκι.
4. Σιγά–σιγά προσθέστε τα στεγνά υλικά στο μίγμα και ανακατεύετε ταυτόχρονα. Ξεχωρίστε το μίγμα στις 4 θήκες και ψήστε στους 350° για 20-22 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα στις δοκιμές ψησίματος να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει εντελώς.
5. Μόλις κρυώσουν, θρυμματίστε τα σε πολύ μικρά κομματάκια.
6. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κρέμα τυρί και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέστε τα τρίμματα και ανακατέψτε καλά.
7. Γεμίζοντας μία τεράστια κουταλιά της σούπας, αδειάστε τη στα χέρια σας και πλάστε μικρά μπαλάκια. Μόλις τελειώσετε, τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 5 ώρες.
8. Για την επικάλυψη, λιώστε τη λευκή σοκολάτα. Βουτάτε τα μπαλάκια στη σοκολάτα ένα – ένα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και τα τοποθετείτε σε κηρόχαρτο. Διατηρούνται για 3 μέρες στο ψυγείο.
9. Απολαύστε!
Σημείωση: Αντί για λάδι κανόλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φοινικέλαιο.
Γράφει και επιμελείται η Destiny
ifeelkid team
kids internet radio