Η επόμενη συνταγή που ακούστηκε στην εκπομπή της Ράνιας Θρασκιά “Αυστηρώς Κατάλληλο για Ανηλίκους” με θέμα: “Μικροί ζαχαροπλάστες εν δράσει” ήρθε και γραπτώς, πάντα με την υπογραφή από την αγαπημένη μας Εβίτα Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για μία υπέροχη, γλυκιά και επίκαιρη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στο τραπέζι μας! Για πάμε να τη δούμε:
Υλικά
Για τη βάση
– 90 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
– 3 αυγά
– 30 γραμμάρια κακάο
– 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 90 γραμμάρια γάλα
– μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
– 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για την επικάλυψη
– 120 γραμμάρια ασπράδι αυγού
– 270 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
– 50 γραμμάρια κόκκινη ζαχαρόπαστα
– 50 γραμμάρια λευκή ζαχαρόπαστα
Εκτέλεση
Για τη βάση
1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
2. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες. Ανακατεύουμε.
4. Μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικές φόρμες.
5. Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
Για την επικάλυψη
1. Βάζουμε τη ζάχαρη με το ασπράδι σε ένα μπολ.
2. Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με σύρμα.
3. Μόλις το μίγμα ζεσταθεί, κατεβάζουμε τη φωτιά.
4. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα για περίπου 15 λεπτά.
5. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα κορνέ με μία μύτη 14 mm και διακοσμούμε τα cakes.
Για τη διακόσμηση
1. Πλάθουμε και τα 2 χρώματα ζαχαρόπαστας σε κορδόνι πάχους περίπου 1 εκατοστό.
2. Τα ενώνουμε, τα γυρίζουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κορδόνι.
3. Πλάθουμε το κορδόνι μέχρι να ενωποιηθούν τα 2 χρώματα.
4. Κόβουμε 7 – 8 εκατοστά και δημιουργούμε μπαστουνάκια.
Συμβουλή: Κόβουμε τις κορυφές από τα cake για πιο επίπεδη επιφάνεια.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
ifeelkid team
kids internet radio