Την κινόα την έχεις σίγουρα ακουστά. Και ίσως, όταν την άκουσες για πρώτη φορά ν’ αντέδρασες με επιφύλαξη όπως κι εγώ.
– «Τι είναι τούτο πάλι;” σκέφτηκα.
Για καιρό την πετύχαινα στο ράφι του σούπερ μάρκετ, εκεί που έχουν τα βιολογικά, αλλά δεν το αποφάσιζα.
– «Ίσως την επόμενη…» σκεφτόμουν.
Μια μέρα λοιπόν που περιδιάβαινα σε δρόμους διαδικτυακούς, διάβασα για τα οφέλη της κινόα, τα οποία είναι πολλά. Πάρα πολλά!!!
Είναι γεμάτη Ω3 λιπαρά, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βοηθά στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση (βλέπε παιδιά), βοηθά στην καρδιά και τιςημικρανίες (βλέπε γονείς) και φυσικά είναι ιδανική για όσους έχουν προβλήματα κοιλιοκάκης, δυσανεξία δηλαδή στη γλουτένη.
Αυτό λοιπόν, με την πνευματική απόδοση κι αυτό με τις ημικρανίες, ήταν που μου έκανε το μεγαλύτερο…κλικ κι έτσι έφερα την κινόα μαζί μου στο σπίτι.
Είπα να ξεκινήσω σιγά σιγά, για να μην έχω και πολλές αντιδράσεις. Μάνα είσαι, με καταλαβαίνεις.
Για πρώτη φορά λοιπόν, την έβαλα στη σαλάτα.
Μη φανταστείς πως ενθουσιάστηκαν με την γεύση της. Δεν θα σου πω κάτι τέτοιο. Δε δυσανασχέτησαν όμως!
Την έφαγαν αρκετά ευχάριστα. Κι όταν τους εξήγησα, πόσο καλό κάνει… την είδαν και μ’ άλλο μάτι!
Πήρα θάρρος κι εγώ και την έβαλα και στα… γεμιστά!!!
Αλλά αυτό θα στο δείξω, επόμενη φορά!
Προς το παρόν, αγαπημένη χωριάτικη σαλάτα με την βασίλισσα των υπερτροφών, την κινόα!!!
Για να την ετοιμάσεις, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να την ξεπλύνεις καλά! Πολύ καλά! Πολύ πολύ καλά!
Στη συνέχεια θα την βάλεις να βράσει με αναλογία 2 κούπες νερό, 1 κούπα κινόα. Να την ανακατεύεις που και που και μόλις πιεί το νεράκι της είναι έτοιμη.
Θέλεις να δοκιμάσεις κι άλλες συνταγές;
Δες εδώ: mamatsita.com