Η σωστή ενυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μια πολύ σημαντική δουλειά. Είμαι σίγουρη, βέβαια, ότι υπάρχουν πολλοί σαν εμένα που απεχθάνομαι τη γεύση του νερού. Ή μάλλον την έλλειψη γεύσης του νερού, με αποτέλεσμα να μην πίνω όσο θα έπρεπε.
Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει λύση! Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά και λίγη φαντασία για να μετατρέψουμε το «βαρετό και άνοστο» νερό σε ένα must πολύχρωμο και εύγεστο ρόφημα. Βρήκαμε κάποιες τέλειες προτάσεις στο brit.co, τις δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε. Ακολουθήστε τις ή αφήστε τις να σας εμπνεύσουν, και κάντε την ενυδάτωση απολαυστική.
Νερό με ράσμπερι και λάιμ
450 γρ. ράσμπερι
2 λάιμ
πάγο
Κόβουμε τα λάιμ σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μαζί με τα ράσμπερι σε μια μεγάλη κανάτα νερού. Με την πίσω πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας, τα πιέζουμε ελαφρώς μέχρι να βγάλουν λίγο χυμό. Προσθέτουμε τον πάγο και το νερό και το αφήνουμε μέχρι να πάρει ένα ροζ χρώμα.
Νερό με καρπούζι και βασιλικό
2 φέτες καρπούζι, κομμένες σε τρίτα ή τέταρτα
Μια μικρή χούφτα βασιλικό
Πάγο
Γεμίζουμε μια κανάτα με τα φρούτα και τον πάγο. Τρίβουμε ελαφρώς το βασιλικό ώστε να απελευθερώσει γεύση. Συμπληρώνουμε με νερό και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
Νερό με λεμόνι και μέντα
4 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας μέντας
6-8 φλιτζάνια παγάκια
Μερικά κλωναράκια φρέσκιας μέντας
Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα. Τρίβουμε τη μέντα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών μας και την προσθέτουμε στην κανάτα μαζί με τα λεμόνια και το νερό. Καλύπτουμε και καταψύχουμε για 1-8 ώρες. Στραγγίζουμε το μείγμα λεμονιού-νερού και πετάμε τα βότανα.
Νερό με ανανά και μέντα
Μια χούφτα φύλλα μέντας
Μισό ανανά κομμένο σε κομμάτια
Πάγο
Τρίβουμε τα φύλλα μέντας και τα ρίχνουμε στην κανάτα μαζί με τα κομμάτια ανανά. Τα πιέζουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να βγάλουν χυμούς και έπειτα συμπληρώνουμε με νερό και πάγο. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Νερό με ανανά, πορτοκάλι και τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κύβους
1/2 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κ. σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Ρίχνουμε τον ανανά, το πορτοκάλι, και το τζίντζερ σε μια κανάτα και τα πιέζουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Γεμίζουμε με νερό και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Πηγή: athensmagazine.gr