Περιμενεις τις παππουδογιαγιοδιακοπές!
Πωωωωωωωω!
Περιμένεις ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά όταν λείπουν τα παιδιά στους παπούδες?
1.Θα κοιμηθείς περισσότερο.
Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι :
Τις καθημερινές κοιμάσαι μισή ώρα περισσότερο, γιατί, τί κι αν άφησες το παιδί σου για διακοπές, η ώρα προσέλευσης στο γραφείο δεν αλλάζει.
Τα Σαββατοκύριακα που, ναι, μπορείς να κοιμηθείς :
α) σε παίρνει τηλέφωνο το πιτσιρίκι από τις 08:00 γιατί θέλει να σε ακούσει,
β)σε παίρνει τηλέφωνο στις 08:30 κάποιος συγγενής που γνωρίζει ότι ξυπνάς νωρίς το Σαββατοκύριακο, όταν έχεις το παιδί, αλλά έχει ξεχάσει ότι το παιδί λείπει,
γ) έχεις συνηθίσει το πρωινό ξύπνημα, και
δ) ο νόμος του Μέρφυ λέει ότι όλο και κάποιος θόρυβος θα προκύψει και θα σε ξυπνήσει, οπότε βία 08:30 – 09:00 ξυπνάς. Οπότε…δεν κοιμασαι περισσότερο.
2. Θα έχεις λιγότερες δουλειές να κάνεις.
Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι:
* Οι δουλειές δεν προκύπτουν από το παιδί. Το μικρό! Ως επί το πλείστον υπάρχει ένα μεγάλο παιδί, που λέγεται “μπαμπάς” και ο οποίος αρέσκεται να απλώνει τα πράγματά του σε όοοοοοοοολο όοοοοοοοοοολο το σπίτι. Είτε είναι το παιδί στο σπίτι, είτε όχι! Άρα αυτό είναι σταθερή αξία! Άσε που όσο το μικρό παιδί μεγαλώνει, μαθαίνει να μαζεύει τα πράγματά του και καμιά φορά και κανένα ρούχο του μπαμπά, οπότε… μάλλον είναι χειρότερα τα πράγματα με την απουσία του.
* Η σκόνη είναι φίλη μας και είναι παντού. Ω,ναι! Δεν φεύγει μαζί με το παιδί. Παραμένει και κάθεται στα έπιπλα, στα πατώματα, στα ράφια.
* Επίσης ένα απίστευτο πράγμα. Tα ρούχα σας λερώνονται. Ακόμη κι όταν λείπει το παιδί. Ναι, είναι λιγότερα, αλλά …είναι!
* Άλλη μία κακή συνήθεια, είναι το φαγητό. Άτιμο πράγμα η πείνα. Μα…να τρώμε κάθε μέρα; ;p Άρα, μαγείρεμα, ψώνια κλπ, παραμένουν.
* Επίσης με αφορμή την απουσία του παιδιου, κάνεις και δουλειές έκτακτες (αναδιοργάνωση ντουλάπας, ανανέωση σπιτιού, ανακαίνιση κλπ).
3. Θα ξεκουραστείς.
Μισό λεπτό….Μπουαχαχαχααχα! Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι:
* Ξέρουν και στη δουλειά σου, ότι το παιδί λείπει και όλο και κάτι προκύπτει και να..”ευκαιρία να κανουμε αυτό το ραντεβού πιο άνετα λίγο πιο αργά” κλπ κλπ, επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχεις την πίεση του “με περιμένει το παιδί στο σπίτι και ξέρετε, πρέπει να φύγω”…Άρα γυρίζεις πιο αργά στο σπίτι, άρα είσαι κουρασμένη.
* Θέλεις να κάνεις ό,τι δεν μπορείς να κάνεις το υπόλοιπο διάστημα, που είσαι λίγο πιο δεσμευμένη με τις ανάγκες του παιδιού. Θέλεις να δεις όσους περισσότερους φίλους μπορείς (κυρίως τους φίλους σου που είναι μόνοι τους ή και ζευγάρια χωρίς παιδιά και συνήθως μπορούν να σε δουν ώρες που εσύ δεν μπορείς, γιατί τις καθημερινές εσείς έχετε διαβάσματα κλπ και γιατί τα Σαββατοκύριακα αυτοί ξυπνούν όταν εσείς σαν οικογένεια τρώτε μεσημεριανό και το βράδυ δεν μπορείτε να βρεθείτε εκτός, γιατί το παιδί κοιμάται νωρίς). Είναι χαρά να βλέπεις τους φίλους σου και ανανεωτικό, αλλά όταν είσαι μαθημένη με άλλο πρόγραμμα και κανονίζεις 3-4 καφέδες στη σειρά …το βράδυ έρχεσαι και είσαι “κομμάτια”. Να τα λέμε αυτά!
* Επίσης επειδή νομίζεις ότι τα Σαββατοκύριακα μπορεί και να κοιμηθείς περισσότερο, ξενυχτάς (κάνοντας δουλειές, κάνοντας παρέα, πηγαίνοντας βόλτα, βλέποντας ταινίες κλπ) και φτάνοντας στο πρωινό ξύπνημα, που είναι περίπου σταθερή η ώρα….τελικά έχεις κοιμηθεί συνολικά λιγότερο.
4. Ξοδεύεις λιγότερα!
Μισό λεπτό….Μουαχαχαχαχαχα! (δις)
Η αλήθεια είναι ότι :
Ξοδεύεις περισσότερα, γιατί θέλεις να κάνεις κάποια πράγματα για σένα και τον καλό σου (λίγο beaute, λίγο κάποιες εξόδους παραπάνω, καφέδες, καλέσματα σε φίλους κλπ)…οπότε απλά ξοδεύεις περισσότερα.
5. Έχεις περισσότερο χρόνο!
Νομίζεις!
Η αλήθεια είναι ότι:
Έχεις τον ίδιο χρόνο και επειδή το πρόγραμμά σου είναι πιο χαλαρό, το κάνεις άνω κάτω και τελικά έτσι όπως τα καταφέρνεις….τελικά δεν αλλάζει τίποτα. Μην σου πω ότι έχεις και λιγότερο.
Σίγουρα η περίοδος των παππουδογιαγιοδιακοπών είναι ανανεωτική και για τους γονείς και για το παιδί και σίγουρα υπάρχουν πράγματα που απολαμβάνουν και οι μεν και οι δε, όσο είναι χώρια. Δεν το πάω στο άλλο άκρο.
Απλά έχω την εντύπωση, ότι από την ώρα που έγινα γονιός και “φυτεύτηκε” αυτό το “πρέπει” μέσα μου, που είναι βέβαια απόρροια του βαθύτερου “θέλω” μου (τί είπα πάλι;Μόνη μου το σκέφτηκα!), μπαίνω σε ένα πρόγραμμα από το οποίο δεν ξεφεύγω εύκολα ακόμη κι όταν το παιδί είναι μακριά. Συνειδητά και υποσυνείδητα.
Και μην μου πείτε το Σαββατοκύριακο, να κλείσω κινητό και να αποσυνδέσω τηλέφωνο σταθερό από την πρίζα γιατί το έκανα κι αυτό.
Και με ξύπνησε το πιτσιρίκι του γείτονα, που έπαιζε στο μπαλκόνι!
Πηγή: kidscloud.gr
iFeelKid team
kids internet radio