Ένα ζουμερό, υγιεινό και κρεμώδες γλυκό!
Υλικά
– 1 ασπράδι αυγού
– ¼ κούπας ζάχαρη
– 1/8 κουταλάκι του γλυκού κρέμα πουρί
– ¼ κούπας κρύα κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
– Μία πρέζα βανίλια
– 1 κούπα αρκετά τεμαχισμένα φρούτα εποχής
Εκτέλεση
– Πρώτα, φτιάχνουμε τη μαρέγκα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
– Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε το ασπράδι και το πουρί κρέμας και τα χτυπάμε σε ένα μιξεράκι.
– Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη στο μίξερ.
– Όταν σταθεροποιηθεί το μίγμα, σταματάμε το χτύπημα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αν δεν υπάρχει κορνέ, απλά χρησιμοποιούμε δύο κουτάλια.
– Σε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε το μίγμα σε μπαλάκια.
– Ψήνουμε για 45 λεπτά. Τα φήνουμε να κρυώσουν για μία ώρα μέσα στο φούρνο. Μέχρι να περάσει η μία ώρα, ΔΕΝ ανοίγουμε το φούρνο.
– Μόλις κρυώσουν οι μαρέγκες, τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
– Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας την κρύα κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Στο τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και ξαναχτυπάμε.
– «Στολίστε» τις μαρέγκες με τη σαντιγί και στο τέλος προσθέστε τα φρούτα.
– Απολαύστε!
Γράφει και επιμελείται η Destiny
ifeelkid team
kids internet radio