Υλικά
1 μπρόκολο μικρό μόνο τα μπουκέτα
100 γρ. φρέσκο αρακά
200 γρ. αρακά
1/2 αγγούρι κομμένο σε κύβους
1 αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους
1/4 ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα
1/4 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα
2 λεμόνια το χυμό τους
100 ml. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ηλίοσπορο
2 κ.γ. σουσάμι
100 γρ. μυζήθρα κομμένη σε τρίμματα
Χρόνος Προετοιμασίας
15′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Για τη σαλάτα
Βάζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά, σουρώνουμε και κρυώνουμε το μπρόκολο με μπόλικο νερό.
Αφήνουμε το μπρόκολο στην άκρη να στραγγίξει.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το φασόλι αρακά και με τον αρακά.
Για το dressing
Βάζουμε τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι, κλείνουμε και κουνάμε δυνατά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος το μπρόκολο, το φασόλι, τον αρακά, το αγγούρι, το αβοκάντο, τις φύτρες φασολιών, το μαϊντανό και το δυόσμο.
Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά, πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο, το σουσάμι, τη φέτα και σερβίρουμε.
cookbox.gr