Μια πανεύκολη συνταγή για παγωτάκια σάντουιτς για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος [200 γρ.
40 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ζαχαρούχο γάλα [400 γρ.]
1/2 κουτιού εβαπορέ γάλα [200 γρ.]
1 καψουλίτσα βανίλια
ξύσμα κουβερτούρας [προαιρετικά]
1 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος με την άχνη για να γίνει μια πηχτή σαντιγί προσθέτοντας σταδιακά και το εβαπορέ γάλα.
Τέλος προσθέτετε αργά και το ζαχαρούχο και χτυπάτε άλλα 3′ περίπου μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτετε τα ξύσματα της κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά ώστε να πάνε σε όλο το μείγμα.
Σε ένα πλαστικό τετράγωνο ή μακρόστενο μπολ στρώνετε τα μπισκότα στον πάτο και έπειτα ρίχνετε προσεχτικά τη κρέμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και στρώνετε από πάνω τα μπισκότα. Κλείνετε καλά το μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Πριν παγώσει τελείως το βγάζετε και το χαράζετε μέχρι κάτω στα χωρίσματα των μπισκότων.
Όταν είναι έτοιμο, σερβίρεται στο χέρι σαν παγωτό σάντουιτς ή σε πιάτο με κουτάλι.
Πηγή: miteroula.blogspot.gr