Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα πουρέ καρότου
- ½ κούπα πουρέ κόκκινης πιπεριάς
- 1 κούπα ζωμό βοδινού
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. Worcestershire sauce
- Αλάτι, πιπέρι
- 7-8 στογγυλά ψωμάκια για burger
Τι κάνουμε:
- Βράζουμε (ή μαγειρεύουμε στον ατμό) το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να μη βλέπουμε ροζ κομμάτια στον κιμά.
- Ρίχνουμε μέσα τους πουρέδες των λαχανικών, τον ζωμό, τον πελτέ, την Worcestershire sauce, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του.
- Ψήνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα γεμίζουμε με τον κιμά.
Σημειώσεις
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το καρότο ή μόνο την κόκκινη πιπεριά.
Περισσότερα στο : mamaknows.gr
iFeelKid team
kids internet radio