Μπισκότα με λεμόνι και λευκή σοκολάτα για να είναι η μέρα γλυκιά και νόστιμη.
Υλικά:
- 230 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 115 gr. βούτυρο
- 180 gr. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 150 gr. σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο λεμόνι ακέρωτο
- 50 gr. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 1¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Αφήστε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C .
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο για 2 λεπτά και προσθέστε την ζάχαρη.
Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά.
Σταματήστε το χτύπημα και προσθέστε επίσης το ξύσμα του λεμονιού και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Προσθέστε την βανίλια, την σοκολάτα και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχετε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
Σε δίσκο ψησίματος στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουταλάκι αφήνουμε ζύμη περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, κρατώντας απόσταση γιατί θα απλώσουν.
Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου στους 175°C .
Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε κουτιά που κλείνουν αεροστεγώς!
iFeelKid team
kids internet radio