Ανήκει φυσικά στην top ten “pasta mia” λίστα μου. Στην ατέλειωτη δηλαδή λίστα, με τις αγαπημένες μου μακαρονάδες.
Αν μέχρι σήμερα δεν έχεις δοκιμάσει να ρίξεις τον τόνο στη μακαρονάδα σου, … να η ευκαιρία!
Δεν χρειάζεται να σου δώσω αναλυτικά τα υλικά, καθώς όπως στις σαλάτες και στην πίτσα, πιστεύω πως και στις μακαρονάδες, τα υλικά είναι αυτά που επιθυμούμε εμείς να είναι.
Ας σου δώσω όμως μια ιδέα για να μην μου σπαζοκεφαλιάζεις.
Φτιάξε μια σαλτσούλα με φρέσκια ντομάτα (πάντα το καλοκαιράκι), κρεμμυδάκι, πιπερίτσες κλπ κλπ και πρόσθεσε της μια κουταλιά πελτέ διαλυμένη σ’ ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Μόλις έμαθες ένα tip (αν δεν το ήξερες μέχρι τώρα) για να κάνεις τις κοκκινιστές σου σαλτσούλες, μια δόση πιο… “κρασάτες”!
Μόλις η σάλτσα πάρει μια γερή βράση κι έχει πιει τα περισσότερα από τα ζουμάκια της, πρόσθεσε τον τόνο. Δώσε ένα περιθώριο 3-4 λεπτών και σβήσε τη φωτιά.
Στο σκεύος που έχεις ετοιμάσει τη σάλτσα ρίξε τα μακαρόνια που έχεις βράσει ήδη, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ανακάτεψε καλά, πασπάλισε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό, σέρβιρε κι αφέσου στην απόλαυση μιας πολύ νόστιμης, καλοκαιρινής (κι όχι μόνο) “pasta mia”.
Με αγάπη
MamaTsita
Περισσότερες πληροφορίες στο : mamatsita.gr
iFeelKid team
kids internet radio