Χμμ..τι να φτιάξω αυτό το Σαββατοκύριακο;
Σας προτείνουμε τις αγαπημένες συνταγές για ένα απλό και καταπληκτικό Κυριακάτικο τραπέζι!
Δες λοιπόν αυτή τη σούπερ νόστιμη, σούπερ εύκολη, σούπερ γρήγορη τάρτα με λουκάνικο, σε φύλο σφολιάτας.
Θα χρειαστείς
1 φύλο σφολιάτας
1ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 λουκάνικα ψιλοκομμένα (εγώ εδώ χρησιμοποίησα κοτόπουλο)
1 κ γλ θυμάρι
150 γρ. φέτα τριμμένη
1 αυγό
1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
100 γρ γραβιέρα τριμμένη (ή ότι άλλο τριμμένο τυρί σου βρίσκεται)
Βουτυρώνεις καλά την ταρτιέρα σου και στρώνεις το φύλο σφολιάτας. Προσθέτεις από πάνω την ντομάτα, το κρεμμύδι, το λουκάνικο, το θυμάρι και την φέτα. Σε ένα μπολ χτυπάς το αυγό με την κρέμα γάλακτος. Τα ρίχνεις πάνω από την τάρτα και πασπαλίζεις με την γραβιέρα. Αυτό ήταν! Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 – 40 λεπτά.
Καλοφάγωτη κι αν δεν σου φτάσει, μείνε ψύχραιμη και φτιάξε κι άλλη μία!!!
Περισσότερες πληροφορίες στο : www.mamatsita.gr
Επίσης σου έχουμε Κόκκινο ρύζι
- 250 γρ. ρύζι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 καρότα
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε το ρύζι.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ εντελώς τα λαχανικά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με κρέας, κοτόπουλο ή μπιφτέκι.
- Μπορείς ακόμα να το σερβίρεις και με την λαχταριστή τάρτα με λουκάνικο που σου προτείναμε από πάνω.
Περισσότερες υγιεινές συνταγές στο : www.mamaknows.gr
Κυριακή = Γλυκό
Αυτό το αφράτο, όλο άρωμα και νοστιμιά κέικ μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας είναι εύκολο και λατρεύετε από μικρούς και μεγάλους.
Δες εδώ τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις κι εσύ.
2 μπανάνες ώριμες λιωμένες
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ γιαούρτι
λίγο αλάτι
1 κ γλ baking powder
2 κούπες φαρίνα
½ κούπα σταγόνες κουβερτούρας
Στον κάδο του μίξερ χτυπάς το βούτυρο με την ζάχαρη για περίπου 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτεις τις μπανάνες, τ’ αυγά, το γιαούρτι και το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα για ένα ακόμη λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτεις το baking και την φαρίνα, ανακατεύεις για 2 περίπου λεπτά ακόμη και στο τέλος προσθέτεις τις σταγόνες κουβερτούρας τις οποίες ανακατεύεις με μια μαρίζα (σπάτουλα) κι όχι με το μίξερ.Αδειάζεις το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 – 50 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Χρειάστηκε να σκεπάσω το κέικ με αλουμινόχαρτο μετά τα 30 λεπτά, καθώς η επιφάνεια του ήταν ψημένη, έτοιμη, αλλά το εσωτερικό του ήταν ακόμη υγρό. Για αυτό προσοχή.
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο το αφήνεις στη φόρμα για 5 λεπτά να κρυώσει και ύστερα ξεφορμάρεις.
Πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη αν θες ή με ένα frosting κρέμας τυριού που δυστυχώς αυτή την φορά δεν πρόλαβα να ετοιμάσω. Το κέικ φαγώθηκε εν ριπή οφθαλμού. Την επόμενη φορά λοιπόν. Έτσι για να ‘χουμε λόγο να το ξαναφτιάξουμε!
Πηγή : www.mamatsita.gr
iFeelKid team
kids internet radio