Κουνουπίδι. Παρεξηγημένο λαχανικό. ‘Η που θα το αγαπήσεις από την αρχή, ή που θα σου πάρει … λίγο χρόνο.
Εδώ σου έχουμε τις αγαπημένες μου γευστικές βερσιόν αυτού του διατροφικού θησαυρού τις οποίες, αν έχεις και πιτσιρίκια στο σπίτι οφείλεις να ετοιμάσεις χωρίς προειδοποίηση.
Ξεκινάμε;
Τηγανιτές μπουκίτσες κουνουπίδι
Μπουκίτσες κουνουπίδι με παρμεζάνα. Ή αλλιώς , πως να κάνω το παιδί μου να φάει κουνουπίδι.
Ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και μπορεί να φαγωθεί είτε ως σνακ (πολύ πιο υγιεινό από μια σακούλα πατατάκια) ή ως συνοδευτικό του κυρίως γεύματος.
Θ’ αγαπηθεί και από τους μεγάλους.
Θα χρειαστείς
1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπα παρμεζάνα
1/2 κ σ πάπρικα γλυκιά
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σε μια κατσαρόλα με βρασμένο, αλατισμένο νερό προσθέτεις το κουνουπίδι για 3-4 λεπτά.
Θέλεις απλώς να μαλακώσει ελαφρά, όχι να βράσει.
Θα χρειαστείς 3 διαφορετικά μπωλ. Στο ένα θα βάλεις το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο την φρυγανιά, ανακατεμένη με την παρμεζάνα και την πάπρικα.
Βουτάς τα μπουκετάκια στο αλεύρι, το αυγό και την παρμεζάνα και τηγανίζεις στο καυτό ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά.
Αυτό ήταν. Οι μπουκίτσες κουνουπιδιού με παρμεζάνα τρώγονται ζεστές.
Βελουτέ σούπα Κουνουπίδι
Ετοιμάζεται εύκολα, με λίγα υλικά και η κρεμώδης υφή της θα σε γεμίσει θαλπωρή τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Αν την συμπεριλάβεις και στο εορταστικό σου τραπέζι, θα εντυπωσιάσεις, ευχάριστα, τους καλεσμένους σου.
Θα χρειαστείς
2 κ σ ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο
1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
3-4 πατάτες χοντροκομμένες
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
1/2 κ σούπας κάρυ
αλάτι- πιπέρι
100 γρ κρέμα γάλακτος
για το γαρνίρισμα
25 γρ βούτυρο
3-4 φρέσκα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι λευκό κρασί
αλάτι- πιπέρι
1 κ γλ άνιθο
Εκτέλεση
1. Σοτάρεις στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο το κουνουπίδι, τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα σβήνεις με το κρασί. 2. Προσθέτεις το ζωμό , το κάρυ, το αλάτι-πιπέρι κι αφήνεις να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά. Τα λαχάνικα πρέπει να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.
3.Λιώνεις πολύ καλά τα λαχανικά με το μπίμερ και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος. 4. Σωτάρεις τα μανιτάρια στο βούτυρο, προσθέτεις το σκόρδο, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 5. Σερβίρεις τη σούπα, προσθέτεις τα μανιτάρια στο κέντρο του πιάτου και πασπαλίζεις με τον άνιθο.
Δυο νόστιμες σαλάτες με κουνουπίδι
Βράσε το κουνουπίδι σου, αλλά μην περιοριστείς απλά και μόνο στην κλασσική σαλάτα… κουνουπίδι, λάδι, λεμόνι.
Πρόσθεσε το μαζί με άλλα υλικά και φτιάξε μια πολύ γευστική σαλάτα. Σαν αυτή εδώ.
Θα χρειαστείς
βρασμένα μπουκετάκια κουνουπιδιού
σπανάκι
τοματίνια
φρέσκα κλωναράκια ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
Φτιάξε και μια σως απλή, γρήγορη και νόστιμη που ταιριάζει πολύ στο κουνουπίδι, με ελαιόλαδο, μουστάρδα και μερικές σταγόνες λεμόνι.
Κι αν επιμένεις στο παραδοσιακό, βραστό κουνουπίδι με λάδι και λεμόνι… πείραξε το λίγο με την παραπάνω σως προσθέτοντας μόνο μερικά ψιλοκομμένα φιστίκια και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκίμασε τα, θα σου αρέσουν.
Περισσότερα στο : www.mamatsita.com
iFeelKid
kids internet radio