ifeelkid

From the blog

recipe_main_KOUZINA

Συνταγές Σαββατοκύριακου για τα παιδιά

Cake pops

recipe_main_cakepops

Συστατικά
  • 500 γρ κέικ ή τσουρέκι
  • 365 γρ. Τυρί κρέμα
  • 190 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. Μέλι
  • 105 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για τη διακόσμηση

  • διαφορες λιωμένες σοκολάτες
  • πολύχρωμα τρουφάκια, ζάχαρες, καραμελωτά, ξηροί καρποί, καρύδα τριμμένη κτλ
  • ξυλάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αρχικά τρίβουμε το κέικ σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη άχνη (αφού την έχουμε περάσει απο σίτα) και χτυπάμε.
  • Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα  με το βούτυρο και την άχνη, αρχίζουμε και το προσθέτουμε στο τριμμένο κέικ και πλάθουμε με τα χέρια μας.
  • Προσοχή το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια συμπαγή μάζα. Δε θέλουμε σφιχτή ζύμη γιατί σκοπός μας είναι απέξω να είναι τραγανά και μέσα να είναι μαλακά τα Cake Pops μας.
  • Τυλίγουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Έπειτα, πλάθουμε μεσαίες μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Για πιο εύκολο πλάσιμο βρέχουμε τα χέρια μας με νερό. To ιδανικό είναι να αφήσετε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 8-12 ώρες (ολόκληρο το βράδυ) ώστε να σφίξουν τα τρουφάκια μας.
  • Για να διακοσμήσουμε λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και το βουτάμε στη σοκολάτα, κρατώντας από την πλευρά που έχει τη μύτη, κι έπειτα το τοποθετούμε στη μπαλίτσα.
  • Μόλις ολοκληρώσουμε με τη διαδικασία θα περιμένουμε τουλάχιστον για μια ώρα προκειμένου να ενωθεί το ξυλάκι με τη μπαλίτσα στο ψυγείο.
  • Μόλις είναι έτοιμα, περνάμε κάθε cake pop από τη κουβερτούρα κι έπειτα από την τρούφα ή την καρύδα ή ότι άλλο διακοσμητικό θέλουμε
  • Μόλις το διακοσμήσουμε το βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι για να σταθεί και τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε μέχρι να τα χρειαστούμε.

Χρόνος εκτέλεσης : 2 ώρες

Μερίδες : 25 τεμάχια

 ΤIP
Για να τα στολίσουμε όμορφα, μπορούμε να πάρουμε ένα κομμάτι φελιζόλ. Θα το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα πολύχρωμο χαρτί και θα “καρφώσουμε” πάνω του τα cake pops μας..

 

 

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο πανέ

recipe_main_IMG_8791

Συστατικά
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Υλικά για το πανάρισμα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. αλάτι

Υλικά για τη μαρινάδα

  • 500 ml ξινόγαλο ή κεφίρ ή γιαούρτι με νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι και επιπλέον
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φιλετάκια και το ξινόγαλο. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη νύχτα.
  • Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα για το πανάρισμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Καλό είναι το μπολ να είναι ευρύχωρο. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάδα ξεχωριστά.

Σε αυτή προσθέτουμε 2 αυγά και 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Τα φιλετάκια αφού στραγγίσουν λίγο τα περνάμε από το μείγμα αλευριού. Τα τινάζουμε καλά, μετά τα περνάμε ξανά από τη μαρινάδα και ξανά στο μείγμα του αλευριού.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

TIP
Σερβίρουμε με κέτσαπ

Μαγειρικά Μυστικά
recipe_main_recipe_main_tips-akis-petretzikis-french-fries

Αφήστε ωμές πατάτες μέσα σε κρύο νερό για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τις τηγανίσετε για να βελτιώσετε το τραγανό αποτέλεσμα στις τηγανιτές πατάτες!

Πηγή : www.akispetretzikis.com

iFeelKid 

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

 

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας