Σαλάτα η εορταστική !
Λιχουδιές απλωμένες στο εορταστικό τραπέζι. Πρώτα, κι άλλα πρώτα… δεύτερα κι άλλα δεύτερα (κυρίως άλλα δεύτερα), επιδόρπια… αλλά και σαλάτες. Δεν τις ξεχνάμε κι αυτές.
Οι σαλάτες φαντασία να έχεις και δεν χρειάζονται συγκεκριμένη συνταγή για να την ακολουθήσεις βήμα βήμα.
Ψιλοκόβεις λάχανο λευκό και λάχανο κόκκινο σε δύο ξεχωριστά μπολ. Πατάς λίγο με το χέρι μου για να μαλακώσουν και να μην μου δίνουν την αίσθηση πως τρώω κάτι σαν… σανό και τους προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο, βαλσάμικο με εσπεριδοειδή, αλάτι και λίγο μπούκοβο. Τα ανακατεύεις καλά και τα τοποθετείς στρώσεις στρώσεις στη σαλατιέρα σου.
Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζεις τη σως με
1 γιαούρτι
2 κ σ μαγιονέζα
1 κ σ μουστάρδα
1 κ σ ελαιόλαδο
και μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ανακατέψτε καλά και προσθέστε πάνω από τα λάχανα. Και φυσικά δεν ξεχνάμε να γαρνίρουμε με ρόδι.
Απλά, εύκολα και νόστιμα πράγματα!!! Δοκίμασε το κι εσύ. Θα σου αρέσει.
Εορταστικό ρολό κοτόπουλο
Τόσο απλό και τόσο όμορφο!
Το ίδιο απλή είναι κι η διαδικασία.
Θα χρειαστείς
1 ρολό κοτόπουλο
1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
1 κρόκο αυγού
λίγο βούτυρο για επάλειψη
Ψήνεις το ρολό κοτόπουλο, ως συνήθως, κι όταν έτοιμο το αφήνεις να κρυώσει και κόβεις το διχτάκι του.
Σε ένα φύλλο σφολιάτα βουτύρου τυλίγεις το ρολό, αλείφεις με τον κρόκο αυγού, τοποθετείς σε καλά βουτυρωμένο σκεύος και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Αυτό ήταν!!!
Σερβίρεις κι απολαμβάνεις επιφωνήματα θαυμασμού για την δημιουργικότητα σου και την φαντασία σου!!!
Tip 1: Μπορείς να ψήσεις το ρολό από την προηγούμενη, να το τυλίξεις και να το ψήσεις με τη σφολιάτα λίγο πριν την άφιξη των καλεσμένων σου. Έτσι θ’ αποφύγεις το πολύ τρέξιμο και θα απολαύσεις το ρολό, ζεστό, όπως ακριβώς πρέπει να τρώγεται.
Εορταστικό τσουρέκι με κρέμα πορτοκάλι
Τώρα το τσουρέκι θα το αγοράσεις (από εκείνον το φούρνο που ξέρεις πως κάνει τα σούπερ τσουρέκια) και το μόνο που θα κάνεις είναι να το στολίσεις… Χριστουγεννιάτικο!
Να, κοίτα για να καταλάβεις.
Θα χρειαστείς
1 τσουρέκι
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
6 κ σ κορν φλάουρ
50 γρ βούτυρο
2 κρόκους
2 βανιίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ρόδι για το στόλισμα
Ετοιμάζεις την κρέμα πορτοκάλι. Σε ένα μπολ χτυπάς τους κρόκους με τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνεις τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτεις το κορν φλάουρ. Ανακατεύεις διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Δεν θέλεις να γίνει πολύ πηχτή καθώς όταν θα κρυώνει θα συνεχίσει να πήζει. Κατεβάζεις από την φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και στην συνέχεια προσθέτεις τους κρόκους. Συνεχίζεις το ανακάτεμα και δοκιμάζεις.
Σε περίπτωση που η κρέμα είναι κάπως ξινούτσικη για τα δικά σου γούστα, απλά προσθέτεις ζάχαρη άχνη κι ανακατεύεις.
Κόβεις το τσουρέκι στη μέση και λίγο στην κορυφή. Γεμίζεις με την κρέμα πορτοκαλιού, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και γαρνίρεις με ρόδι. Αυτό ήταν!
Περισσότερες Χριστουγεννιάτικες ιδέες στο : www.mamatsita.com
iFeelKid
kids internet radio