Όπως ακούστηκε την Πέμπτη στην εκπομπή της Ράνιας Θρασκιά, σας παρουσιάζουμε μία – μία τις συνταγές από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους για απίστευτα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που πρώτον θα κλέψουν την παράσταση, και δεύτερον μπορείτε να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας!
Υλικά (8 τεμάχια)
– 600 γραμ. cake (της αρεσκείας μας)
– 80 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
– 100 γραμ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
– 50 – 60 γραμ. καρύδα
Για τη διακόσμηση
– 10 γραμ. πορτοκαλί ζαχαρόπαστα (αν δεν βρίσκετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φλούδα πορτοκαλιού)
– 50 γραμ. κόκκινη ζαχαρόπαστα
– 16 σταγόνες σοκολάτας (για τα μάτια)
– Λίγο γλάσσο (Royal Icing)
– 8 ξυλάκια για παγωτό ή καλαμάκια
Για το γλάσσο ( Royal Icing)
– 75 γραμ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
– 450 – 500 γραμ. ζάχαρη άχνη
– 2 ή 3 σταγόνες λεμόνι
Προετοιμασία: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσσου και χτυπάμε με το φτερό στην πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά.
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε το cake με τη μαρμελάδα φράουλα και αλέθουμε έως ότου γίνει τρίμμα.
2. Από αυτό το μίγμα, πλάθουμε μπαλάκια σε 2 διαφορετικά μεγέθη. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
3. Βουτάμε την κάθε άκρη από ξυλάκι στη λιωμένη σοκολάτα και περνάμε πρώτα το μεγάλο μπαλάκι. Αφήνοντας 1.5 εκατοστό να εξέχει, βουτάμε ξανά και περνάμε και το μικρό μπαλάκι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
4. Βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα και μετά στην καρύδα. Πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας για να κολλήσει καλά.
Για τη διακόσμηση
1. Φτιάχνουμε μυτούλες από πορτοκαλί ζαχαρόπαστα.
2. Βάζουμε το γλάσσο σε σακούλα κορνέ και κολλάμε με αυτό τις μυτούλες και τα ματάκια.
3. Ανοίγουμετην κόκκινη ζαχαρόπαστα σε φύλλο και κόβουμε τα κασκόλ. Κόβουμε με ένα ψαλίδι τις 2 άκρες κάθετα για τα σχέδια. Κολλάμε τα κασκόλ με γλάσσο.
4. Αν θέλουμε, σχεδιάζουμε και χαμόγελο με το γλάσσο.
5. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Tip: Φτιάχνουμε μεγάλη δόση γλάσσου κατά τη διάρκεια των εορτών και το φυλάμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Καλή επιτυχία!
ifeelkid team
kids internet radio