ifeelkid

From the blog

vasilopita

Πράσινη βασιλόπιτα με καρότο της Θέμις Καρδιόλακα

Η νέα χρονιά πλησιάζει και η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας του “Μαμά, δεν τρώω πράσινα!”, ετοίμασε μία πρωτότυπη συνταγή για μία «πράσινη» βασιλόπιτα με καρότο, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο.

Πράσινη βασιλόπιτα με καρότο

Υλικά:

500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. καστανή ζάχαρη (μαλακιά)
180 γρ. λευκή ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 αυγά
120 γρ. γάλα
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. αμύγδαλα μέτρια κομμένα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
1 κ. γλ. κανέλα
150 γρ. καρότα τριμμένα

parliarosDEK09-2014-310x232

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την λευκή και την καστανή ζάχαρη.
• Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
• Ρίχνουμε (ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν) το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το γάλα, το αλεύρι ολικής άλεσης, τον χυμό πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
• Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και την κανέλα.
• Ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα.
• Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 50 – 60 λεπτά στους 170 βαθμούς.

 

Καλή επιτυχία!

 

ifeelkid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

 

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας