ifeelkid

From the blog

Σοφία

Τούρτα πύργος με κεράσια

Η φίλη μας η Σοφία βρίσκεται σε απίστευτα δημιουργική διάθεση και μας έχει τρελάνει….

Της “κλέβουμε” λοιπόν από το φοβερό και τρομερό blog της, την τελευταία δημιουργία της

 

“Τούρτα για πρωινό φτιάχνεις; Δε φτιάχνεις.

Τούρτα για πρωινό τρως; Δεν τρως.

Μέχρι χθες. Γιατί τώρα μπορείς άνετα, σου δίνω το ελεύθερο, να κατηγορήσεις εμένα στον οικογενειακό και φιλικό κύκλο σου και να τα κάνεις και τα δυο. Είμαι μεγαλόψυχη. :P

Ενώ στο σπίτι είχα Σαββατιάτικα μπόλικες δουλειές και φαγητό να μαγειρέψω, με είχε πιάσει να φτιάξω κάτι με τα πρώτα κεράσια που αγόρασα για φέτος. Ήταν και νόστιμα τα άτιμα!

Τα φρούτα τα αγαπώ και κυρίως τα καλοκαιρινά τα περιμένω πώς και πώς. Αλλά τα κεράσια είναι μεγάλος έρωτας!

Τα βρήκα στη λαϊκή την ώρα που πήγαινα τον γιο μου στο σχολείο και γύρισα στο σπίτι ανυπόμονη. Μαζί με τον πρωινό καφέ, εγώ έτρωγα κεράσια! Και ενημέρωνα τον κόσμο στα social media, μη τυχόν και κανείς είχε καούρες πρωινιάτικα, πώς να πίνω τον καφέ μου! Ασυνόδευτο ή με συνοδεία.

instagram_cherries

 

Είμαστε Σάββατο λοιπόν, εκεί κοντά στο μεσημεριανό και έχω λυσσάξει να φτιάξω κάτι με κεράσια.

Αλλά να είναι γρήγορο.

 

Αλλά να μην αλλοιώνει εντελώς την υφή του κερασιού. Γιατί για παράδειγμα οι κερασόπιτες, τα κλαφουτί και όλα τα σχετικά, που μου αρέσουν κι αυτά, αλλάζουν τόσο πολύ το κεράσι. Τελικά συνήθως το ψιλομετανιώνω που τα έψησα.

Το παίδευα από δω, το παίδευα από κει. Αποφασίζω (νόμιζα) κάποια στιγμή, να φτιάξω ρολάκια του τοστ με κεράσια όμως στη γέμιση. Τα θυμάσαι, ε; Είναι στις αναρτήσεις του ShareYourLikes που δίπλα στον τίτλο, έχω νοερά και τη λέξη «θραύση». Την είχαν όλοι λατρέψει αυτή τη συνταγή!

Συγκεντρώνω τα υλικά, αλλά ακόμη με «έτρωγε» κάτι. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι και το έλεγα φωναχτά. «Θα δημιουργήσω κάτι νόστιμο» έλεγα και ξανάλεγα μέχρι να καταλήξω. Και κατέληξα!

kerasia_pswmi-tou-tost_glyko_tourta_prwino

 

Αντί για ρολάκια, θα έφτιαχνα ένα πύργο με στρώσεις από ψωμάκια του τοστ και τη κρεμώδη γέμιση με τα κεράσια. Σαν να είχαμε μια… γυμνή τούρτα (γυμνή από τα naked cakes που κατακλύζουν το internet. Γκούγκλαρέ το.) Έτοιμη σε 10′. Το είπα αυτό; Δεν το είπα! Σε 10’!

 

Μάζεψέ τα στον πάγκο:

5 φέτες του τοστ

200γρ. κεράσια

λίγες φράουλες

1 συσκευασία 200γρ. τυρί κρέμα

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη άχνη

μίγμα ζάχαρης-κανέλας

βούτυρο

λίγες νιφάδες λευκής σοκολάτας

 

tourta-prwinou_epidorpio_kerasia_pswmi-tost

 

Πώς θα τη φτιάξεις:

1. Αφαιρείς με ένα μαχαίρι την κόρα από κάθε ψωμάκι (εκτός αν έχεις ήδη ψωμί χωρίς κόρα)

2. Με έναν πλάστη ανοίγεις κάθε φέτα ψωμιού, σαν να ήταν ζύμη. (Τα είχαμε πει κι εδώ)

3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζεις λίγο βούτυρο και ψήνεις τις φέτεςτου τοστ σε μέτρια φωτιά. Θέλει 2′ κάθε πλευρά και δε φεύγεις από πάνω, αρπάζουν εύκολα. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο ακόμη βούτυρο.

4. Απευθείας μόλις τις βγάλεις, τις περνάς από το μίγμα ζάχαρης-κανέλαςκαι αφήνεις στην άκρη σε ένα πιάτο.

5. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτεις ξανά λίγο βούτυρο και ρίχνεις τα κεράσια(από τα οποία έχεις πρώτα αφαιρέσει τα κουκούτσια) και τις φράουλες, κομμένες στα 2 ή 4.

6. Ανακατεύεις για λίγο και συνεχίζεις με την προσθήκη ζάχαρης-κανέλας. Εγώ έριξα με το μάτι, φαντάζομαι ότι ήταν κάτι ανάμεσα σε 1-2 κουταλιές σούπας η ποσότητα. Ανακατεύεις να πάει παντού.

7. Τελευταίο υλικό είναι το τυρί κρέμα. Πριν το βάλεις στο υπόλοιπο μίγμα,το έχεις ανακατέψει με τη ζάχαρη άχνη. Από τη στιγμή που θα μπει στο σκεύος, χρειάζονται μόνο 3′-4′.

8. Τώρα ξεκινάς το στήσιμο της τούρτας.

Τοποθετείς την πρώτα φέτα ψωμιού για βάση και πάνω της αραδιάζεις λίγες νιφάδες λευκής σοκολάτας.

Με το κουτάλι παίρνεις λίγο από την ποσότητα της κρέμας με τα φρούτα και την απλώνεις από πάνω.

Συνεχίζεις με τη 2η φέτα του τοστ, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία, μέχρι και το 5ο ψωμάκι…….”

bubble-photo

 

Η τούρτα έχει και μυστικά…. Θέλετε να μάθετε τη συνέχεια;

Πατήστε εδώ: Shareyourlikes

 

tourta-prwinou_kerasia-kai-pswmi-tost

 

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας