Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα αγκινάρες βρασμένες
- 400 γρ. fusili
- 1/4 κούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα
- ½ κούπα παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
- Βράζουμε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν (τις ελέγχουμε με ένα πιρούνι).
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 1 λεπτό), μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε.
- Βράζουμε τα fusilli. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μία κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (ή στην κατσαρόλα) τα μακαρόνια, το πέστο και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (πρέπει η σάλτσα να είναι λίγο αραιή).
Σημειώσεις
- Η αγκινάρα δε φαίνεται καθόλου. Αυτό που μένει σαν γεύση είναι μία κρεμώδης αίσθηση τυριού.
Περισσότερα στο : mamaknows.gr
iFeelKid team
kids internet radio