Τι χρειαζόμαστε:
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. baking powder
- ½ κ. γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 150 ml γάλα
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (συν έξτρα για το μαγείρεμα)
Τι κάνουμε:
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε μιάμιση κ.σ. από το μείγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι.
- Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
- Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!
Περισσότερες πληροφορίες στο : mamaknows.gr
iFeelKid team
kids internet radio