ifeelkid

From the blog

specialenglish.gr_.logo_

Special English – Eιδική εκπαίδευση e – learning στα αγγλικά

 

 elearning ειδική εκπαίδευση στα αγγλικά

www.specialenglish.gr :

  Ένα πρόγραμμα ειδικής υποστήριξης στα αγγλικά, οφείλει να έχει εξατομικευμένη προσέγγιση, γιατί πιστεύουμε ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό & διαφορετικό από τα άλλα. Πρέπει να εστιάζει ατομικά στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων, της αντιληπτικότητας και στην ενίσχυση αυτοπεποίθησης, που καθιστούν ευκολότερη κ΄ πιο λειτουργική την εκμάθηση των αγγλικών.

Το Special English είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που ασχολείται εξειδικευμένα με την ενίσχυση στην αγγλική γλώσσα παιδιών / εφήβων & ενηλίκων με:

ü  δυσκολίες στη συνομιλία και την προφορική έκφραση

( speaking ),

ü  γενικές δυσκολίες μάθησης στα αγγλικά / μειωμένες επιδόσεις,

ü  ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, φάσμα αυτισμού.

Το www.specialenglish.gr παρέχει  elearning μαθήματα ειδικής υποστήριξης στην αγγλική γλώσσα, με δυνατότητα έναρξης μαθημάτων ολόκληρο το έτος, διότι δεν ακολουθεί την τυπική ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά περιλαμβάνει  πρωτότυπες εξειδικευμένες  ψυχοπαιδαγωγικές  ασκήσεις & τεχνικές, οι οποίες διδάσκονται από ειδικούς παιδαγωγούς.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, το specialenglish.gr πραγματοποιεί πανελλαδικά δωρεάν προγράμματα ενίσχυσης στην αγγλική γλώσσα σε μικρές ομάδες παιδιών / εφήβων με εξατομικευμένη προσέγγιση, που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (άνεργοι ή και πολύτεκνοι που έχουν χαμηλό εισόδημα) με : ειδικές μαθησιακές ανάγκες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής,  υπερκινητικότητα, αυτισμό, ΑΜΕΑ. Παρακαλούμε για εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποστείλετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα στοιχεία σας στο  e-mail : info@specialenglish.gr, για αξιολόγηση.

Μετά από 15 χρόνια ευαισθητοποίησης και εμπειρίας στον τρόπο που σκέφτεται και μαθαίνει ένα άτομο με ειδικές & γενικές μαθησιακές δυσκολίες,  όραμά μας είναι όλοι να έχουν το δικαίωμα  να επικοινωνούν στα αγγλικά, την πιο διαδεδομένη  γλώσσα παγκοσμίως.

www.specialenglish.gr

special English

 Άρθρο :

Η δυσλεξία και τα αγγλικά πάνε βόλτα…

 

Το παιχνίδι στην ειδική μαθησιακή εκπαίδευση των αγγλικών αποτελεί ένα πολύτιμο  << εργαλείο >> , που μειώνει  το άγχος των παιδιών. Όταν τα παιδιά με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές ανάγκες μαθαίνουν παίζοντας, μαθαίνουν σίγουρα .

Ως γονείς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας αυτή την αλήθεια και να την εφαρμόζουμε στην καθημερινότητα με τα παιδιά μας.

Ας κάνουμε λοιπόν μια βόλτα μαζί τους παίζοντας με τη δυσλεξία και τα αγγλικά…

  • Στο σούπερ-μάρκετ, όπου μπορούμε να τους προτείνουμε να βρουν λαχανικά ή φρούτα που ξεκινούν από ένα συγκεκριμένο  φώνημα ( π.χ. lemon – lettuce – lotus – lime ).
  • Στο πολυκατάστημα, όπου μπορούμε να αναζητήσουμε ταμπέλες καταστημάτων που να ξεκινούν, ή να περιέχουν, ή να καταλήγουν σε ένα συγκεκριμένο γράμμα.
  • Στην παραλία, όπου μπορούμε να γράψουμε με το δάχτυλό μας στην άμμο γράμματα που μοιάζουν οπτικά ( π.χ. b – d , p – q ).
  • Στο πάρκο, όπου μπορούμε να  παίξουμε

<< μαντέματα >> (I spy with my little eye ), δηλαδή να σκεφτούμε ένα αντικείμενο, να το περιγράψουμε στο παιδί στα αγγλικά(χρώμα, υλικό, σχήμα, μέγεθος) και το παιδί να το βρει.

  • Ø Στο  αυτοκίνητο,  όπου μπορούμε να παίξουμε το

<< παιχνίδι  της     βαλίτσας >>, την οποία πρέπει να  γεμίσουμε  με αντικείμενα λέγοντάς τα στην αγγλική γλώσσα. Για κάθε νέο αντικείμενο που θα μπει στη βαλίτσα θα πρέπει να ξαναπούμε όλα τα προηγούμενα.

Καλή διασκέδαση και καλή περιήγηση στον υπέροχο κόσμο των αγγλικών… και της δυσλεξίας!!

 

Ειρήνη Θ.  Ευαγγέλου

Ψυχολόγος / Επιστημονική υπεύθυνη : www.specialenglish.gr

iFeelKid team

www.ifeelkid.gr

kids internet radio

και μάθετε τα μηνιαία νέα μας